Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat vineri,19 septembrie, că doi dintre cei 5 consilieri locali aleși pe lista PDL la alegerile locale din 2012 au trecut la PSD.

Vasile Zburlea și Gheorghe Artenie au trecut la PSD, în baza ordonanței guvernului care permite aleșilor locali să-și schimbe partidul fără să-și piardă mandatele. Coman nu exclude posibilitatea ca în perioada următoare social democrații să-și mărească numărul de consilieri locali, arătând că și alți aleși ai PNL și PDL și-au exprimat dorința de a-și părăsi partidele în favoarea PSD.

”Biroul Executiv va analiza solicitările și va hotărî în consecință”, a declarat Cătălin Coman. El a subliniat că cei doi reprezentanți ai PP-DD din Consiliul Local Fălticeni au ales să devină independenți din punct de vedere politic și vor susține PSD.

”Mă bucur că am reușit să facem majoritate în Consiliul Local, pentru că astfel vom debloca proiectele importante pentru orașul nostru. În ultimele două ședințe de Consiliu Local, cei de la Alianța Creștin-Liberală au blocat proiectele care vizau construirea unui loc de joacă pentru copii și repartizarea unor fonduri pentru plata unor drepturi salariale pentru cadrele didactice, fără nicio motivație, situație pe care o consider inacceptabilă”, a spus primarul de Fălticeni. Este de remarcat faptul că PDL mai deține 3 reprezentanți în Consiliul Local Fălticeni, iar PNL 4.

Social democrații au majoritate în Consiliul Local Fălticeni, adică 10 consilieri dintr-un total de 19.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.