În ședința Consiliului Local Suceava de joi, 19 decembrie, deliberativul va supune votului proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense financiare elevilor Găitan Gheorghe și Gînga Andreea, premiați cu echipa la Olimpiade Internaționale.

Potrivit proiectului de hotărâre, elevul Găitan Gheorghe va fi recompensat cu suma de 2 334 de lei, întrucât a fost premiat cu argint, împreună cu echipa României la „EUSO” – Olimpiada de Științe UE, desfășurată șa Almada din Portugalia.

De asemenea, eleva Gînga Andreea va fi recompensată cu suma de 1 667 de lei pentru că a obținut locul III cu echipa României la Olimpiada Internațională de Franceză – nivel B2, desfășurată la Chișinău.

Trebuie precizat că cei doi elevi sunt de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

„Acești elevi, prin rezultatele lor în cadrul echipei României, promovează imaginea orașului nostru, iar recunoașterea acestor succese este un gest firesc de normalitate, dar și o motivare suplimentară pentru creșterea numărului de elevi premiați la olimpiadele școlare internaționale”, a precizat primarul Ion Lungu, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.