Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a doi inculpaţi, unul dintre aceștia minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, reținându-se următoarele:

La data de 26 decembrie 2020 între inculpatul minor și o altă persoană a avut loc o discuţie în contradictoriu în cadrul căreia cei doi şi-au adresat reciproc cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă, împrejurare în care persoana vătămată a intervenit ferm între aceștia, reușind să aplaneze starea conflictuală.

Deranjat de situația în care a fost pus, inculpatul minor a povestit tatălui său cele întâmplate, astfel că în ziua de 30 decembrie 2020, cei doi au urmărit-o pe aceasta până ce a ajuns în incinta unei spălătorii auto. Aici, cei doi inculpați, unul cu o toporișcă iar celălalt cu o țeavă metalică, i-au aplicat lovituri persoanei vătămate atât în zona capului cât şi la nivelul corpului. Deși luată prin surprindere, persoana vătămată a reuşit la un moment dat să fugă, însă s-a dezechilibrat şi prăbuşit la sol, unde inculpații au continuat să o lovească de câteva ori cu obiectele cu care erau înarmaţi.

În cele din urmă, persoana vătămată a reuşit să se refugieze în incinta unui service auto situat în curtea acelei spălătorii.

Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Incidentul a fost de scurtă durată, însă foarte intens, creând panică şi temere persoanelor ce se aflau în zonă, niciuna dintre acestea neavând curajul să intervină pentru a aplana conflictul.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.