Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat și reținut doi tineri din Libia, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele două persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 30 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 11:30, un echipaj al Poliției de Frontieră a depistat pe raza oraşului Vicovu de Sus, doi cetățeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării.

„Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Libia, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, cei doi cetățeni străini au fost predați ieri, 1 iulie a.c., autorităților de frontieră ucrainene, în  vederea continuării cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.