Sâmbătă, 5 iunie, a.c, ora 01.00, Poliția mun. Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către U. Emil despre faptul că a avut loc o tâlhărie în parcul ,,V’’- restaurant McDonald’s, unde două persoane de etnie rromă au sustras un telefon.

În zona indicată de căre apelant o patrulă din cadrul Biroului Ordine Publică a observat două persoane de etnie rromă care traversau în fugă str. Ana Ipătescu, având direcția către str. Ștefăniță Vodă. S-a procedat la interceptarea și legitimarea celor două persoane, stabilindu-se că se numesc M. F. Robert, în vârstă de 17 ani și S. Ștefan, în vârstă de 16 ani, care au relatat inițial că s-au speriat de un câine, motiv pentru care au început să fugă. Imediat la fața locului au sosit alți  doi polițiști, împreună cu I. V. Mihail, în vârstă de 19 ani, care a indicat cele două persoane de etnie rromă ca fiind autorii sesizării în cauză. Acesta a relatat că una dintre cele două persoane i-a smuls telefonul mobil marca Samsung din mână, după care a fost lovit cu palma în zona feței. Ulterior, la fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane de etnie rromă.

Din relatările numiților M. F. Robert și S. Ștefan, a reieșit faptul că în timp ce se aflau în parcul ,,V’’- Restaurant McDonald’s, au obervat un grup de tineri,  iar S.  Ștefan i-a cerut unuia dintre aceștia să îi înmâneze telefonul mobil pentru a efectua un apel. Tânărul în cauză a refuzat pe motiv că nu are minute, moment în care S.  Ștefan i-a smuls telefonul pe care îl avea în mâna și i-a aplicat o lovitură cu palma în zona feței. Imediat după aceasta, a fugit împreună cu prietenul său M. F. Robert, fiind la scurt timp opriți de către un echipaj de politie.

        S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie’’.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii BIC din cadrul Poliției Municipiului Suceava, audiere persoană vătămată, audierea martorilor oculari, s-a reușit probarea activității infracționale a celor doi autori, dobândind astfel calitatea de suspecți.

Ca urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului  administrat în cauză, ca urmare a faptei comise, la 05.06.2021, polițiștii au dispus față de ce doi suspecți, măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. La aceeași dată, cei doi suspecți au dobândit calitatea de inculpați.

La 05.06.2021, inculpatul M. F. Robert și inculpatul S.  Ștefan au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, ocazie cu care față de aceștia s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.