Miercuri, 13 noiembrie, suspectul de 16 ani din comuna Șcheia, reținut de polițiști la marți, 12 noiembrie, pentru comiterea mai multor furturi pe raza localității de domiciliu a fost prezentat Judecătoriei Suceava  care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi, un alt minor, de 14 ani, a fost expertizat medico-legal psihiatric rezultând faptul că, a avut discernământ în momentul comiterii faptei, motiv pentru care, a fost reaudiat de polițiști cu respectarea dispozițiilor procedurale, după care s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, a fost identificat un martor în posesia căruia se afla unul din bunurile sustrase de cei doi în data de 07 noiembrie 2019 din imobilul nelocuit al unui bărbat de 53 de ani din comuna Șcheia, ocazie cu care s-a procedat la recuperarea acestuia și restituirea către persoana vătămată.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale a celor doi suspecți, dosarele penale de furt calificat urmând să fie soluționate procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.