În urma acțiunilor de control în trafic,  în conformitate cu Planul comun de acțiune al I.P.J. și D.S.V.S.A. Suceava, privind măsurile pentru prevenirea introducerii și răspândirii virusului Pestei Porcine Africane pe teritoriul județului Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează că pe   DN 29A punct de control intrarea din judetul Botosani – Vârfu Câmpului – localitatea  Zvoriștea(pod) din Județul Suceava, marți, 26 februarie 2019, la orele 10.00, s-a verificat o autoutilitară de transport Wolksvagen, de culoare albă înmatriculată în Marea Britanie care transporta  doi porci fără documente sanitare veterinare și neidentificați, precum și un vițel fără documente sanitare veterinare;

Potrivit directorului DSVSA Suceava, Dănuț Corneanu, cele trei animale cu greutatea estimativă de circa 50 kg fiecare purcel și 150 kg vițelul, au fost confiscate, asomate și ucise conform legii, de către o echipă specializată din cadrul  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

„Mijlocul de transport specializat al firmei de incinerare a preluat cadavrele, însoțite de documentele sanitare veterinare legale, au fost transportate la S.C. Mondeco S.R.L. unde au fost neutralizate”, a precizat Dănuț Corneanu, directorul DSVSA Suceava, care a adăugat că mijlocul de transport al animalelor a fost dezinfectat,iar proprietarul a fost sancționat contravențional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.