Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Toleranță Zero față de cei care încalcă și desconsideră legea prin acte de tulburare a ordinii și liniștii publice dar și prin săvârșirea de infracțiuni indiferent de natura acestora.

Polițiștii au acționat cu fermitate și în cazul unui scandal produs pe terasa unui restaurant din cartierul sucevean Burdujeni în data de 10 martie 2023, după efectuarea cercetărilor și adminstrarea materialului probator fiind dipusă măsura reținerii pentru 24 de și introducerea în arestul IPJ Suceava a celor doi agresori. 

La data de 10.03.2023, ora 23:45, Secția Urbană de Poliție Burdujeni  a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe terasa unui restaurant s-a produs o altercație între mai multe persoane. 

La fața locului s-au deplasat în regim de urgență polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni  care au constatat din verificările preliminare că pe fondul consumului de alcool un tânăr de 19 ani din orașul Liteni, l-a lovit cu un scaun pe un bărbat de 38 ani din municipiul Suceava, fiindu-i provocate suferințe fizice apoi, cu o sticlă l-a lovit pe un alt bărbat de 37 ani.  

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a acordat de îngrijiri bărbatului de 38 de ani fără a fi necesar transportul acestuia la unitate medicală și l-a preluat pentru investigații suplimentare pe celălalt bărbat agresat de 37 de ani. 

Cauza a fost preluată ulterior de către polițiștii judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, fiind efectuate cercetări și administrat probatoriu privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. 2 din Codul penal și tulburarea ordinii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 din Codul Penal.

 După efectuarea cercetărilor și administrarea materialului probator s-a dispus continuarea urmăririi penale față de agresorul de 19 ani dar și fașă de un alt bărbat de 35 de ani din orașul Liteni care s-a stabilit că a participat și el la săvârșirea faptelor.

Față de cei doi, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi urmează să fie prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunerea măsurii de arestare preventivă.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.