Sâmbătă, 12 decembrie, a.c, în jurul orei 18:36, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Cajvana, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și având în vedere planul de acțiune al Serviciului Rutier, l-au depistat pe numitul B. G., de 35 ani, din localitate, în timp ce conducea pe D.C. 43 pe raza orașului Cajvana, autoturismul marca VW Caddy. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea prelevării mostrelor biologice în scopul stabilirii alcoolemiei.

În prezența personalului medical, numitul B. G a refuzat examenul clinic precum și prelevarea mostrelor biologice, aspecte consemnate în procesul-verbal de recoltare mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

Tot sâmbătă, în jurul orei 23:05, patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, în timp ce executa serviciul de patrulare și intervenție la evenimente, pe D.C. 8 Drăgușeni, com. Drăgușeni, în apropierea Hanului Drăgușeni, a oprit pentru control autoturismul marca VW care circula pe același drum.

Cu această ocazie s-a stabilit că, conducătorul auto se numește V. Ioan și fiind testat cu aparatul alcooltest a indicat valoarea de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ora 23.31.

Numitul V.  Ioan a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.