Sfârșitul de săptămână aduc, de obicei, pentru polițiștii de la rutieră o activitate mai intensă în ceea ce privește descoperirea șoferilor care au consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Pe 24 ianuarie, la ora 20.07, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit în trafic pe DJ 209D, pe raza comunei Dărmăneşti, autoturismul condus de un tânăr, de 28 ani din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat şi la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 20.00, poliţiştii Postului de poliție Rădășeni, au fost sesizați despre faptul că doi cetățeni au adus într-un bar un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, despre care au relatat că l-au găsit într-un autovehicul ce părăsise carosabilul pe raza comunei Rădășeni, pe DN 2E. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, L.Petru, de 36 ani, din comuna Cornu Luncii, a consumat în după-amiaza zilei băuturi alcoolice, după care a condus autoturismul din comuna Cornu Luncii până în comuna Rădășeni, pe DN 2E, a pierdut controlul volanului și a părăsit carosabilul, rămânând blocat în zăpada de pe acostament. 

Ulterior, pe același drum se deplasa un alt autovehicul, care a oprit și i-a acordat primul ajutor, L.Petru fiind adus la barul de pe raza comunei Rădășeni. L.Petru a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel în cauză nu a suferit leziuni care să necesite internarea în spital. În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.