Sâmbătă, 12 decembrie, a.c., orele 08:47, lucrătorii SPR 7 Mălini au fost sesizați prin SNUAU 112 de către G. I., de 40 ani, din sat Baia/com. Baia, despre faptul că arde o patulă.

           La 12.12.2020, orele 08.45, G. Vasile, se afla la domiciliu împreună cu soţia G.V., iar în garajul din spatele casei afumau nişte produse din carne în afumătoarea ce era construită în acel garaj.

           Câteva momente cei doi au mers într-o anexă alăturată pentru a da de mâncare animalelor, iar când au ieşit afară, au observat cum din garajul unde era afumătoarea ieşea flacără.

G. Vasile a luat o pătură udă pentru a stinge focul, iar în momentul când a aruncat-o pe flacără, focul i-a izbucnit în faţă, provocându-i arsuri la nivelul feţei şi a membrelor superioare.

           La faţa locului au intervenit o autospecială din cadrul SVSU Baia cu personal voluntar şi o autospecială cu pompieri din cadrul ISU Bucovina Suceava – Detaşamentul Fălticeni, care au lichidat incendiul şi au stabilit ca şi cauză a izbucnirii „sisteme de gătit amplasate necorespunzător”            

           În incendiu au ars circa 20 de m2 din acoperiș, o afumătoare cu produse din carne, o motocoasă, 2 motocultoare, o drujbă, un flex, o bormaşină şi s-a deteriorat un motor electric, pagubele fiind estimată la circa 20.000 lei, existând pericol de propagare la clădirea de locuit şi adăpostul de animale.

G. V., deoarece a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi a feţei, a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la CPU Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, având diagnostic „arsură grad 1-2 facială, contact flacără 4,5%”, secundar arsură grad 2 faţă dorsală mână dreaptă 0,5%”, rămânând sub observaţie la CPU Fălticeni.

            În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.