Miercuri, 11 decembrie, la ora 15.30, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată verbal de către B. Vasile, de 67 ani, din Oraș Dolhasca, despre faptul că în jurul orei 15.00 persoane necunoscute de etnie rromă i-au sustras din locuință suma de 400 de lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în jurul orei 15.00, B. Vasile și soția acestuia, B. Elena au purtat discuții la poartă cu doi tineri necunoscuți de etnie rromă care s-au arătat interesați de achiziționarea unor cupoane de călătorie sau nuci.

La un moment dat unul dintre tineri a cerut permisiunea soților să intre în curte să folosească toaleta, iar aceștia i-au permis accesul, continuând să discute la poartă cu celălalt tânăr.

După ce tânărul în cauză a revenit din curte a plecat împreună cu cealaltă persoană ce îl însoțea spre centru Satului Probota, pe jos.

B. Vasile a revenit în casă și întrucât i s-a părut suspectă atitudinea tinerilor a verificat locul în care ținea pensia, respectiv sub fața de masă de pe comoda Tv, constatând că de acolo i-a fost sustrasă suma de 400 de lei.

La momentul declarațiilor, cei doi soți se aflau sub influența băuturilor alcoolice și au oferit date contradictorii cu privire la semnalmentele autorilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.