Grupul de inițiativă „Rădăuțiul civic” a prezentat, pe pagina de socializare, drama unei tinere familii din municipiul Rădăuți. Astfel, potrivit reprezentanților grupului, Mădălina și Dumitru Lungu, doi tineri muncitori, trec prin clipe grele din cauza problemelor grave de sănătate cu care se confruntă. Dumitru suferă de necroză de gradul III, respectiv II la cele două șolduri, iar Mădălina a fost diagnosticată cu cancer. 

„Ieri am aflat drama prin care trec doi tineri rădăuțeni, Mădălina și Dumitru Lungu, în urma unui mesaj primit pe pagina noastră de facebook și am zis că trebuie să facem ceva pentru a-i ajuta.

Dumitru are 32 de ani și în ultimii 4 ani a lucrat la Fan Curier Rădăuți. A trecut prin multe greutăți până la vârsta sa. Mama lui s-a stins în 2018 din cauza unui cancer necruțător, iar de aproximativ 2 ani, soția sa a fost tot diagnosticată cu cancer și merge des la Spitalul Oncologic din Iași, făcând un transplant de celule stem și având o imunitate foarte scăzută. Mădălina era angajată la Hotel Gerald’s, iar de curând și-a depus dosarul pentru pensie de boală.

În urmă cu un an, însă, au apărut primele probleme pentru Dumitru, dureri puternice în zona spatelui și a șoldurilor. Având deja hernie de disc, după investigații la Rădăuți, Suceava, Târgu Mureș, a aflat că are necroză de gradul III, respectiv II la cele două șolduri și are nevoie de operații și proteze la ambele șolduri.

La Rădăuți nu poate fi operat, fiind un pacient foarte tânăr, așa că soluția găsită este la o clinică din Târgu Mureș. Protezele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate trebuie schimbate la cel mult 10 ani și având în vedere vârsta lui Dumitru, e posibil ca la a doua operație să nu mai aibă masă osoasă pentru o nouă operație la cele două șolduri.

Soluția găsită este o operație la Clinica Nova Vita, unde i s-ar putea pune o proteză care l-ar ajuta 20 de ani. Costul protezei este de aprox. 9.000 de lei, iar operația și pregătirea postoperatorie costă 12.300 de lei, pentru un picior. Până acum, Dumitru și Mădălina nu au cerut ajutor public și au încercat să ducă aceste greutăți singuri, însă au ajuns într-un punct în care nu mai fac față.

Ne-au cerut ajutorul și le facem cauza cunoscută, publicând detaliile prin care puteți să-i ajutați. Am donat la rândul nostru, atât cât am putut. Numărul lui Dumitru este 0741 796 841.

Titular: DUMITRU LUNGU
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU
Cont EURO: RO23RZBR0000060021497604
Cont LEI: RO78RZBR0000060018837650

Fotografia este făcută chiar de Doru Clipa, anul trecut, când colega noastră Viviana a încercat să lanseze o campanie de strângere de fonduri pentru această cauză. Anul trecut Dumitru încă spera că nu va fi nevoie de proteze la cele două șolduri, dar se pare că aceasta este singura variantă. În ultimele săptămâni, a făcut vreo 2.000 de kilometri între spitale, instituții și medici.

Astăzi am discutat telefonic cu el și ne-a spus că se gândește să vândă și mașina, dar e singurul mijloc cu care soția sa poate ajunge la Spitalul Oncologic.

Haideți să-l ajutăm pe Dumitru să meargă din nou, la cei 32 de ani ai săi, să poată aduce din nou un venit în familie și să aibă grijă de soția sa. Fiecare donație contează (oricât ar fi ea), iar puterea oamenilor de bine este mare, mai mare decât ne putem imagina”, au transmis reprezentanții Grupului „Rădăuțiul civic”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.