Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 517 cadre M.A.I. din care 400 polițiști, 105 jandarmi și 4 polițiști de frontieră, precum și 96 polițiști locali și 19 militari MApN. Dispozitivul pentru menținerea ordinii și siguranței a fost organizat în 261 de patrule.

În contextul COVID 19 forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale și pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Astfel au fost executate, în ultimele 24 de ore, 66 misiuni din care cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Au fost verificate 766 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și a fost aplicată 1 sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de izolare. În perioada de referință au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134500 lei.

În ultimele 24 de ore, personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 10 fapte de natură contravențională (7 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 3 alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 13 450 lei (12 000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1 450 alte contravenții în context). Totodată, au fost constatate 2 de infracțiuni în context din care ambele de fals în declarații fiind cercetate 2 persoane.

La nivel național, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 471 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.424 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.071.873 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.