Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, un tânăr în vârstă de 20 ani (la data săvârșirii faptei) și un minor în varstă de 17 ani și 10 luni (la data săvârșirii faptei),  cercetați în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de șantaj.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Persoana vătămată este elev în clasa a X-a la o unitate școlară liceală din municipiul Suceava. La această unitate de învăţământ este coleg cu inculpaţii.

La 21.05.2018, în jurul orelor 11:00, persoana vătămată se afla pe terenul de sport al unităţii de învăţământ când a fost abordat de inculpaţi. În aceste împrejurări, tânărul de 20 de ani a prins cu braţul de după cap persoana vătămată și împreună cu cel de 17 ani au condus-o în spatele unui atelier. În acest loc, cei doi l-au agresat pe elevul din clasa a X-a și profitând de starea de temere creată persoanei vătămate, i-au solicitat acesteia remiterea sumei de 500 de lei pentru fiecare, promițându-i că o vor proteja în cazul în care cineva ar vrea să o agreseze. Fiindu-i frică, având în vedere atitudinea violentă a inculpaţilor, persoana vătămată i-a dat bani de trei ori tânărului de 20 de ani și de două ori celui de 17 ani.

Prejudiciul creat persoanei vătămate a fost în sumă de  1.350 de lei şi 500 de euro. Prejudiciul creat de tânărul de 17 ani a fost recuperat integral prin restituire, respectiv sumele de 200 de lei şi 150 de euro.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.