Dumini, orele 23:00, patrula din cadrul SPR 3 Marginea, în baza unei informații primite de la un alt lucrător de poliție, a procedat la oprirea regulamentară în trafic a autoturismului marca BMW 530D care circula pe DN 2E, apoi pe DC neclasificat denumit „strada Ștefan cel Mare, de pe raza comunei Marginea, condus de F. Ionel, de 34 ani, din com. Horodnic de Sus, care a prezentat pentru control doar cartea de identitate, declarând verbal că nu are asupra sa permisul de conducere auto, precum și documentele autoturismului.

În calitate de pasager pe locul din stânga față a fost identificat numitul P. Mihai, de 21 ani, din comuna Horodnic de Sus, care a declarat verbal că autoturismul în cauză îi aparține, întrucât l-a achiziționat în urmă cu 2 săptămâni de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște de pe raza comunei Arbore.

 Întrucât emana halenă alcoolică, numitul F. Ionel a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că numitul F. Ionel nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la plăcuțele cu nr. de înmatriculare aplicate pe autoturismul, s-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, stabilindu-se că autoturismul respectiv este marca BMW 530D, de culoare negru, înmatriculat pe numele unui bărbat din oraș Roznov, județul Neamț.

Astfel, s-a stabilit faptul că, în prezent, autoturismul îi aparține numitului P. Mihai, fiind achiziționat de către acesta în urmă cu circa 2 săptămâni de la o persoană din comuna Arbore,  fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare în acest sens.

De asemenea, s-a stabilit faptul că la scurt timp după achiziționarea autoturismului, numitul P. Mihai a montat în fals pe acesta plăcuțele cu nr. de înmatriculare ce provin de pe un alt autoturism tot marca BMW, de culoare negru.

Astfel, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că în seara zilei de 20.03.2021, orele 22.55, în timp ce se afla în fața restaurantului Alessia din comuna Marginea, numitul P. Mihai a încredințat autoturismul mai sus menționat spre a fi condus pe drumurile publice de către numitul F. Ionel cu toate că știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto și că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Prin ordonanțele organului de cercetare penală al poliției judiciare, s-a dispus reținerea suspecților F. Ionel și P. Mihai, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în CRAP din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de suspectul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar pentru săvârşirea infracţiunilor de: „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența alcoolului”.

Deoarece au fost identificați circulând în spațiul public după orele 22.00, fără a putea prezenta declarații pe proprie răspundere în acest sens, numiții P. Mihai și F. Ionel au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 55/2020.

Cei în cauză au fost introduși în |CRAP al IPJ Suceava până la expirarea duratei de reținere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.