Marți, 20 februarie, la ora 09.40, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata desfășurau activități specifice de prevenire și combatere a delictelor silvice s-au deplasat în fondul forestier Dragomirna, de pe raza localității Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, unde la circa 200 metri în interiorul pădurii se auzeau zgomote provenite de la un motofierăstrău mecanic. Apropiindu-se lucrătorii de poliție au observat pe sol doi arbori doborâți la pământ. În acel moment, două persoane, cel mai probabil observându-i,  s-au urcat într-un atelaj hipo tractat de un cal de culoare roșu și au fugit prin fondul forestier înspre DJ 208 U  din localitatea Dragomirna, comuna Mitocu Dragomirnei. S-a procedat  la urmărirea acestora atât pedestru cât și auto, ocazie cu care în DJ 208 U atelajul hipo a fost interceptat și oprit. În atelajul hipo tractat de un cal au fost identificate cele două persoane, respectiv  Ionuț R., de 27 ani și fratele acestuia, Ciprian R., de 20 ani, ambii cu domiciliul în satul Mitocu Dragomirnei. Primul dintre frați a încercat să fugă, motiv pentru care a fost urmărit pedestru, imobilizat și încătușat la nivelul solului. Ca urmare a atitudinii ostile față de polițiști și Ciprian R. a fost imobilizat prin încătușare la nivelul solului.

În atelajul hipo a fost identificat un topor și o centură folosită pentru asigurarea mărfii având la un capăt sistem de prindere metalic.  La o distanță de circa 100 metri, față de locul intrceptării atelajului hipo și a celor două persoane au fost identificate, pe marginea șanțului, un motofierăstrău mecanic.

Cu ocazia constatării, bunurile reprezentând atelajul hipo, materialul lemnos taiat ilegal, toporul, centura, motofierăstrăul mecanic și hamul cabalinei au fost ridicate în interesul cercetărilor.

Atelajul hipo și hamul cabalinei  au fost predate în custodie pădurarului de la sediul Cantonul Silvic Lipoveni, din localitatea Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei.

Toporul și drujba urmează a fi depuse la Camera de Corpuri delicte a IPJ Suceava.

În urma efectuării cercetării la fața locului s-a stabilit că cei doi au tăiat un număr de 3 arbori dintre care 2 din specia fag și unul din specia carpen.

Urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat de către specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.