La data de 24 aprilie 2020, la ora 10:24, lucrătorii S.P.R. 1 Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 de către M.A., de 45 ani, din com. Râșca, despre faptul că i-a fost sustras calul din grajd, în data de 21.04.2020, iar la momentul apelării a văzut calul circulând pe raza comunei Râșca.

S-a stabilit că în noaptea zilei de 20/21 aprilie 2020, numiții Alexandru B., de 19 ani și  Marius E., de 18 ani, ambii din com. Râșca, au intrat în curtea locuinței persoanei vătămate M.A., de unde, din grajd, au sustras calul acestuia, pe care l-au dus pe pășunea de lângă locuința lui și Marius E., unde l-au priponit.

În dimineața zilei de 22 aprili 2020, cei doi s-au deplasat cu calul și o căruță în comuna Baia, la locuința lui A.V., căruia i-au spus că doresc să vândă calul, aceștia convenind să facă schimb de cai, A.V. dându-le la schimb calul său, cei doi întorcându-se cu acesta în comuna Râșca.

Întrucât calul luat la schimb de către A.V. mușcă, în dimineața zilei de 24 aprilie 2020, acesta a plecat cu căruța și calul de la domiciliu la locuința lui Marius E., pentru face din nou schimb de cai. Pe drum, pe raza com. Râșca proprietarul de drept al calului a recunoscut calul pe drum, motiv pentru care a apelat SNUAU 112.

Fiind identificat pe drum, A.V. a declarat că a luat calul respectiv la schimb de la numiții Alexandru B. și Marius E., neștiind că este furat.

Cabalina a fost predată proprietarului care a luat-o la domiciliul său, fiindu-i adus la cunoștință faptul că în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „Furt calificat”.

Totodată, numiții Alexandru B. și  Marius E. au fost sancționați contravențional conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, fiecare cu câte 2000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.