În urma faptelor din 6 martie eveniment polițiștii din Vatra Dornei au pus în mișcare acțiune de urmărire penală pentru Gheorghiu Mihai Alex și Baicu Alexandru Andrei, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere”, „lovirea sau alte violenţe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, la data de mai sus iar procurorul de caz a confirmat măsura.

În cauză, față de inculpați s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie transferați sub escortă în vederea introducerii în C.R.A.P. al IPJ Suceava. De asemenea, inculpații au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare față de aceștia a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, propunere care a fost însușită de procurorul de caz.

Trebuie precizat faptul că în mai 2017, Gheorghiu Mihai Alex a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.

La acea vreme, Mihai Alex Gheorghiu, de 19 ani, şi un tânăr de 25 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cunoscuţi cu antecedente penale, se aflau într-un club din municipiul staţiune, unde au consumat alcool cu un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor. Acesta din urmă a acceptat să le dea de băut celor doi, deşi nu îi cunoştea anterior, după care a vrut să plece acasă.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că el a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului Vatra Dornei şi l-au lovit din spate cu pumnii. Tânărul a fugit spre zona centrală, iar în apropierea unui restaurant a fost ajuns din nou din urmă de cei doi agresori, care l-au lovit iar, cerându-i banii pe care îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, cei doi indivizi i-au sustras victimei un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei. În urma examinărilor medico-legale s-a stabilit că tânărul a necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Și Alexandru Andrei Baicu a mai fost anchetat pentru furturi, iar în trecut şi pentru că a cerut taxe de protecţie unor elevi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.