Marți, 9 iunie, în jurul orelor 23:20, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurala Pojorâta, Post Poliție Moldova Sulița  aflat în serviciul de patrulare pe raza comunei Sadova, pe DN 17 A, a identificat o autoutilitară marca  Seat, care circula din direcția com. Vatra Moldoviței către centrul comunei Sadova, iar la momentul observării echipajului de poliție, acesta a virat brusc spre dreapta, pe drumul de acces către Pensiunea Steaua Nordului din com. Sadova.

Având în vedere aspectele constatate, echipajul de poliție s-a deplasat după autoturismul în cauză până în parcarea Pensiunii Steaua Nordului, autoturismul fiind staționat, cu fața către DN17A, iar lângă autoturism se aflau două persoane de sex masculin.

    Procedându-se la legitimarea celor două persoane, s-a stabilit că lângă autoturismul sus menționat se aflau doi tineri, unul din Vatra Moldoviței și unul din din Moldovița.

Fiind întrebați ce transportă cu autoutilitara în cauză, unul dintre tineri a declarat că transportă niște deșeuri lemnoase, fapt pentru care s-a procedat la verificarea interiorului autoutilitarei, ocazie cu care printre deșeurile de lemn s-au observat mai multe colete voluminoase, o parte fiind învelite în folie neagră, iar după ce s-a ferit o parte din deșeuri lemnoase, s-au observat mai mulți saci transparenți, ce conțineau cartușe cu țigări de contrabandă.

În continuare s-a procedat la conducerea autoturismului identificat la sediul Poliției Municipale Câmpulung Moldovenesc, unde s-a procedat la inventarierea țigaretelor ocazie cu care s-a constatat că în compartimentul de marfă se aflau un total 5518 pachete de țigarete, de proveniență extracomunitară, toate fiind netimbrate.

Prin Ordonanţa din 10.06.2020, organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea cantităţii de 5518 pachete de țigarete si ridicarea în vederea indisponibilizării a autoturismului marca SEAT, având o valoare estimată de aproximativ 9000 de lei.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 71.734 lei.

S-a administrat  probatoriu pentru continuarea urmăririi penale față de cei doi, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată” și a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a suspecților.

În continuarea cercetărilor s-a făcut propunere de punere în mișcare a acțiunii penale față de suspecții mai sus menționați pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată”, însușită de procuror prin ordonanță care a opinat pentru luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile după expirarea ordonanțelor de reținere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.