La data de 18.11.2017, în jurul orei 14.00, o echipă mixtă formată din polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama și lucrători silvici, s-au deplasat pe raza Cantonului Silvic Iavorăști din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, ocazie cu care, pe drumul forestier Ionu, au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Vatra Moldoviței și un tânăr de 24 de ani, din comuna Frumosu, care trăgeau cu caii material lemnos, cei doi recunoscând faptul că, au tăiat fără drept, 2 arbori de esență molid.

Doi tineri prinsi la Vatra Moldovitei

Doi tineri prinsi la Vatra Moldovitei

În urma măsurătorilor efectuate de lucrătorii silvici, a rezultat un volum de 4,051 m.c. material lemnos, ce a fost preluat în custodie Ocolului Silvic Moldovița.

Totodată, motoferăstrăul, țapina și toporul identificate asupra celor doi și care au fost folosite la comiterea infracțiunilor, au fost indisponibilizate pentru cercetări.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere de arbori fără drept” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

 

One Response

  1. Ghitau Vasile

    Fantastic!S-au prins devoratorii pădurilor!Dar în U A 357,416 417.unde s-u tăiat sute de metrii cubi marcați cu o bucsa -ilegal-nu se vede.?Grozavi politisti!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.