Prefectul Mirela Elena Adomnicăi, împreună cu șefii Inspectoratului de Poliție Județean –comisar șef Adrian Buga, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Costică Ghiață, Inspectoratului de Jandarmi Județean– lt.col. Mihai Lungu, și Centrului Militar Județean– col. Mugurel Anton, s-au aflat miercuri, 5 decembrie, în casele veteranilor Vasile Simion, din Grămești, și Costachi Florea, din Dolhasca, pentru a le oferi Distincția aniversară Centenarul Marii Uniri.

O a treia distincție va fi înmânată, tot la domiciliu, veteranului Gheorghe Nedelcu din Fălticeni.
Cei trei veterani nu au putut fi prezenți la Ședința festivă a Colegiului Prefectural, desfășurată la data de 27 noiembrie, în sala de festivități din Gara Burdujeni, în cadrul căreia au fost acordate distincțiile aniversare Centenarul Marii Uniri.
Gheorghe Nedelcu, din Fălticeni și Vasile Simion din Grămești, sunt de-o vârstă cu țara, fiind sărbătoriți de Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Proiectului “O viață cât un centenar”. Veteranul de război Costachi Florea din Dolhasca, fost mecanic de aviaţie pe bombardierele româneşti în cel de-al Doilea Război Mondial, a împlinit 102 ani, fiind decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.