Au ţinut doliu la ore, după ce bursele… au murit. Așa au decis elevii din două oraşe din ţară să protesteze după decizia guvernului de a mări nota de la care se acordă burse de merit, de la 8,5 la 9,5. Directorii de școli sunt și ei nemulțumiți, dar există și voci care spun că decizia e bună, pentru că încurajează performanța.

Alexia Lupu – preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi: În această ultimă săptămână  de școală din primul semestrul, să poarte negru, pentru ca este o situație tragică

Daria Hărăbor – eleva CNVA: Eu chiar cred că vor crește mediile pentru că mi se pare că se dau notele atât de ușor acum, că nu asta va fi o problemă.

Iar în rândul directorilor părerile sunt împărţite. 

Romeo Zamfir – director CNVA: La noi în școală 97% din elevi au medii peste 9. Bursa se lua de 8.50. Înseamnă că toți aceştia aveau bursă de merit. 

Corina Gavrilă – director Colegiul Tehnic Industrial Alimentar: Eu știu că este foarte bine să avem mulți elevi bursieri, dar repet, aceasta trebuie să reflecte munca elevului, să fie o recompensă și nu un stimulent. 

Doliu pentru bursele şcolare

Şi în Oradea, elevii au îmbrăcat haine negre, în semn de protest. 

Elevă: Suntem nemulţumiţi de decizile luate de Ministerul Educaţiei. Pentru mulţi elevi, această bursă înseamnă şi un ajutor suplimentar. 

Elevă: Nu sunt de acord cu această mişcare, bruscă, de a tăia bursele de pe un semestru pe altul. 

Elevă: După părerea mea, este o diferenţă destul de mare

Aici, în schimb, profesorii îi susţin pe elevi. 

Anca Mile – director Colegiul National Emanuil Gojdu: Este dreptul elevilor să protesteze şi să-şi apere drepturile câştigate de foarte scut timp. 

În anul acesta, numărul elevilor care ar trebui să primesacă bursă a scăzut cu peste 50%, relatează observatornews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.