MetaMinds a răspuns prompt apelului lansat de Spitalul Municipal Rădăuți care a devenit unitate de suport în lupta împotriva COVID-19 pentru cel mai afectat județ din țară. Astfel, compania a donat spitalului suma de 200.000 de Lei, bani necesari pentru achiziția în regim de urgență de materiale sanitare și medicamente. Conform ultimelor date oficiale, județul Suceava a raportat circa 30% din numărul total de cazuri confirmate și decese înregistrate la nivel național din cauza COVID-19, cu o rată critică de îmbolnăvire a cadrelor medicale.

Pe 31 martie a intrat în vigoare Ordonanța Militară numărul 6, potrivit căreia municipiul Suceava şi 8 comune limitrofe au intrat în carantină totală din cauza răspândirii rapide a coronavirusului, Spitalul Municipal Suceava fiind carantinat cu doar câteva zile înainte. Astfel, Spitalul din Rădăuți a devenit unitatea către care este direcționată majoritatea cazurilor depistate pozitiv de pe arealul întregului județ, alături de Unitatea de primiri Urgențe (UPU).

“Am răspuns cu celeritate apelului public la sprijin făcut de conducerea spitalului, una dintre puținele unități implicate în prima linie în lupta cu noul COVID-19 care a reușit performanța de a nu înregistra niciun caz de infectare a cadrelor medicale. Cu toate acestea, situația devenise critică și nevoia de ajutor imediată. La un nivel mai profund, am empatizat cu situația celor din Rădăuți întrucât și noi, la MetaMinds, prin prisma activității noastre, suntem adesea unitate suport pentru probleme extrem de complexe ale căror soluții depind într-o foarte mare măsură de capacitatea noastră de intervenție”, a declarat Andrei Cruceru, CEO MetaMinds.

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi menționa la finalul lunii martie presiunea enormă pusă în prezent pe cadrele medicale care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri de infectare cu COVID-19 și importanța condițiilor proprii necesare continuării activității acestora. Potrivit conducerii, Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, iar preluarea pacienţilor de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, ceea ce necesită echipamente și personal suplimentar.

„Sunt impresionat să văd că în aceste momente grele, în România există solidaritate. Donația MetaMinds ne va permite să achiziţionăm materiale sanitare, dezinfectanţi şi materiale de protecţie în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 și protejării angajaților spitalului. Împreună, suntem mai puternici și reușim, la rândul nostru, să ne îngrijim pacienții cu maximă eficiență”, a declarat Traian Andronachi, Managerul Spitalului Municipal „ Sf. Doctori Cosmin și Damian” Rădăuți.

MetaMinds este o companie 100% românească specializată în integrarea soluțiilor de securitate cibernetică și a arhitecturilor complexe în domeniul IT, înființată în 2015 și care numără nu mai puțin de 100 de ani de experiență individuală cumulată a echipei de experți. Compania se diferențiază pe piața locală prin abordarea interdisciplinară care a generat soluții în domenii cheie precum infrastructură critică de interes național și domenii de interes prioritar precum telecomunicații, energie și utilități.
Recent, compania MetaMinds a fost nominalizată de prestigioasa publicație Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa. În cadrul clasamentului, MetaMinds plasează România pe locul 2 la nivel european în topul companiilor cu cea mai importantă creștere în domeniul securității cibernetice și ocupă locul fruntaș în cadrul companiilor românești cu profil IT incluse în clasament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.