Senatorul PSD Suceava acuză o înţelegere între Horia Simu (ANRP) şi Gheorghe Flutur care a dus la realizarea unor lucrări necorespunzătoare şi la blocarea investiţiei

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, i-a solicitat în data de 11.04.2016, printr-o interpelare,  premierului României Dacian Cioloş să trimită corpul de control pentru a verifica modul în care s-au realizat lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Ovidiu Donţu a depus o interpelare către premier în care atrage atenţia că, deşi de-a lungul timpului s-au asigurat condiţiile şi fondurile necesare, nici până la această dată şoseaua de centură a municipiului Suceava nu poate fi recepţionată şi dată în funcţiune.

Donţu a făcut un scurt istoric al investiţiei, amintind că încă din anul 2011 Guvernul nu a mai alocat banii necesari continuării lucrărilor, iar în mai 2012 constructorul de atunci, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a părăsit şantierul pentru că avea de recuperat sume mari de bani. Senatorul sucevean a mai precizat că din luna mai 2012, Guvernul, prin strategia de plăţi a arieratelor, a început rezolvarea acestei probleme, pe care a finalizat-o fiind plătite toate sumele necesare. Ovidiu Donţu a mai spus că deși în perioada 2012-2015, an de an s-au alocat de la bugetul de stat banii necesari pentru finalizarea investiţiei, aceste lucrări nu s-au încheiat.

„În opinia noastră constructorul care a făcut și proiectarea, deși au fost alocați bani an de an, nu a finalizat lucrarea tocmai pentru că urma să fie recepţionată de CNADNR din cauza problemelor majore de execuție şi de proiectare. Menționăm că societatea de construcții care a realizat lucrarea era deținută de Horia Simu care, potrivit unor memorii depuse la instituţiile statului, ar fi avut o înțelegere cu Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava la acea dată, pentru a suplimenta bugetul, pentru remedierea lucrărilor prost executate din capitolul «Cheltuieli neprevăzute» tot pe banii statului”, a declarat Donţu, care a mai adăugat că „nu încerc să găsesc vinovați, pentru că nu acesta este rolul meu, dar vă solicit domnule Prim-ministru să trimiteți o echipă de control care să documenteze recuperarea banilor transferați de stat pentru lucrări neconforme, să stabilească cine este responsabil pentru prelungirea situației generate de lipsa constructorului din teren timp de 2 ani și durata expertizei care a constatat aceste nereguli care este de circa 1 an și jumătate”.

El i-a mai solicitat premierului să dispună întrunirea unei echipe de specialiști de la Ministerul Transportului pentru a reface proiectul centurii Sucevei, dar și pentru a elimina construcția numită „Zidului morții”. „Trebuie spus că în urma intervenţiilor noastre, CNADNR a demarat proiectarea în vederea refacerii lucrărilor neconforme în regie proprie cu termen de finalizare data de 25 aprilie 2016, lucrări ce se vor executa în regie proprie de către CNADNR. Având în vedere că sumele necesare acestei investiţii au fost alocate în întregime executantului de lucrări, pentru lucrările executate dar neconforme, fără ca investiţia să fie finalizată, solicităm prezenţa Corpului de Control al Guvernului la Suceava pentru verificările ce se impun în vederea recuperării banului public de la constructor”, a mai precizat Ovidiu Donţu. În final, senatorul PSD i-a solicitat premierului Cioloş să-i precizeze în cât timp se pot recupera banii publici investiți într-o construcție neconformă și în cât timp vor fi finalizate lucrările în regie proprie de către CNADNR cu eliminarea „Zidului morții” din proiect.

One Response

  1. Aligator

    Iata o initiativa valoroasa,care-i pune pe pedelistii lui Flutur intr-o ipostaza jenanta,deoarece dumnealor se simt bine numai langa castronul cu kkt de campanie,nu si in fata oglinzii…
    Numai ca n-o sa vina Corpul de control al guvernului de tehnocrati acoperiti de incompetenta si ridicol,ca, daca ar veni,urmatorul pas ar fi DNA…
    Si ce ne-am face noi fara trompeta si fara bunditele lui Flutur,fara ouale inchistrite si fara drumurile sale la care a taiat panglici repetate si acuma ar vrea sa le “faca” din nou ?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.