Un pompier aflat în timpul liber a intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că în această dimineață, plt.adj. Lucian Grădinaru se deplasa cu mașina către părinții săi care locuiesc în comuna Vadu Moldovei, având în fața sa o autosanitară SAJ, aflată în misiune, în drum spre un caz medical.

La un moment dat, când se afla pe raza localității Spătărești, pompierul a simțit miros de plastic ars și a observat că din autosanitara aflată în fața sa iese fum.

„Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului și colegul nostru i-a urmat manevra. A ieșit din mașină și s-a dus imediat să ajute echipajul SAJ. Incendiul a izbucnit la un tablou de siguranțe, aflat în cabina conducătorului auto. Șoferul ambulanței a luat un stingător, acționând asupra flăcărilor, iar Lucian Grădinaru, împreună cu asistentul SAJ, a început să evacueze buteliile de oxigen și aparatura medicală din interior. Din fericire, intervenția a fost promptă, iar flăcările au fost stinse încă în faza de debut, astfel încât nu au fost afectate și alte componente ale mașinii. Între timp, la fața locului au ajuns și trei echipaje ale pompierilor militari fălticeneni, cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, care s-au asigurat că incendiul a fost lichidat și nu mai există pericol de reizbucnire”, a spus Alin Găleată. El a adăugat că ambulanța SMURD a fost redirecționată către cazul medical spre care se îndrepta echipajul SAJ, în momentul în care a izbucnit incendiul, în localitatea Dumbrăvița, din comuna Vadu Moldovei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.