Istanbul  a organizat a 51-a ediție a Campionatelor Balcanice rezervate juniorilor 1 (U20). Competițiile s-au desfășurat sâmbătă și duminică (12-13 iunie) la Istanbul, iar România a fost  reprezentată de 50 de atleți (21 la feminin și 29 la masculin). Printre sportivii care au concurat se numără și Claudia Ionela Costiuc, legitimată la CSM Dorna Vatra Dornei, aceasta fiind cea mai mică concurentă din echipa României. 
La finalul competiției, dorneanca a obținut medalia de vicecampion balcanic cu ștafetă de 4×400 de metri. Totodată, titlul de vicecampion balcanic l-a obținut, în proba de 5000 de metri, și sportivul Andrei Ihnatiuc, legitimat la CSȘ Rădăuți și la CSM Vatra Dornei.
„Sunt două medalii împortante pentru sportivi. Pe lângă aceste medalii, aceștia au căpătat experiență pentru urmatoarele competiții. Claudia Ionela Costiuc are baremul făcut pentru Campionatul Mondial U 20 Nairobi-Kenya și Campionatul European U 20 Tallin-Estonia”, a declarat, de la Istanbul, antrenorul CSM Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.