La Vatra Dornei se pot face teste pentru depistarea infecției cu coronavirus contracost. Anunțul a fost făcut de către managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, care a precizat că pentru efectuarea testului la cerere, un cetățean trebuie să plătească 300 de lei.

„Testarea contracost a început la sfârșitul lunii aprilie și de atunci au fost făcute aproximativ 30 – 40 de teste”, a declarat managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan.

Acesta a adăugat că începând cu 13 martie, de când a fost pus în funcțiune aparatul de tesatre Real Time PCR, achiziționat de autoritățile publice din Bazinul Dornelor, au fost efectuate peste 700 de teste gratuite pentru cetățenii din zona Dornelor.

Valentin Stan a precizat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi finalizate lucrările de amenajare a labolatorului de testare, iar la începutul săptămânii viitoare, aparatul Real Time PCR, care până acum a funcționat la Iași, va fi montat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru ca testele să fie efectuate de către o echipă dorneană.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.