La nivelul Poliţiei Române se desfăşoară în această perioadă Planul de Acţiune ,,Pomul de Crăciun”. Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, poliţiştii suceveni au identificat în noaptea de luni spre marţi două persoane care au sustras cu o autoutilitară având numere străine brazi din zona Borca, jud. Neamţ, transportându-i comuna Mălini.

La ora 00.10, în satul Văleni, comuna Mălini, pe DJ 209 B, ce face legătura cu localitatea Borca, în baza informaţiilor deţinute, a fost depistată în trafic autoutilitara condusă de un bărbat, de 24 ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos – lemn de brad, fără a poseda documente de provenienţă. Ca pasager a fost identificat un individ, de 29 ani, din aceeaşi localitate.

Cei doi au fost conduşi la Postul de Poliţie Mălini, unde s-a prezentat pădurarul Ocolului Silvic Borca, însoţit de colegul de serviciu, care au precizat că cei doi tineri au tăiat trei brazi din zona Cantonului 11 Stânişoara, din zonă protejată, pădure grupa I, aparţinând OS Borca.

Materialul lemnos a fost ridicat şi predat în custodie la OS Mălini, procedându-se la indisponibilizarea autoutilitarei folosite la transportul materialului lemnos.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.Atragem atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun, să se desfăşoare în deplină legalitate”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.