Vineri, 27 martie, a.c. ora 00.35, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia până pe raza comunei Sucevița, unde s-a reușit blocarea.

           Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 28 de ani din comuna Voitinel, iar în calitate de pasager al vehiculului a fost identificat un tânăr de 19 ani din aceeași localitate.

           În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 28 de ani figurează cu permisul de conducere suspendat, iar autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de pasagerul mașinii.

           Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai constatat și faptul că, autoturismul are atât inspecția tehnică periodică (ITP) cât și polița de asigurare RCA expirate, motiv pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto.

           Totodată, întrucât nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3 din 25.03.2020, ambele persoane au fost sancționate contravențional.

            În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 19 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.