Procurorii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului internat la spitalul MAI, diagnosticat cu coronavirus, care a ascuns faptul că a călătorit în Israel.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul vizat a călătorit în Israel, a revenit în România şi a manifestat simptome de pneumonie, fiind internat la Spitalul MAI. Acesta a minţit autorităţile, afirmând că nu a călătorit în zone de risc. Ulterior, testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv, iar bărbatul a recunoscut că a călătorit în Israel. Cel puţin 6 persoane au fost infectatate cu coronavirus, inclusiv un medic de la Spitalul MAI, în urma contactului cu pacientul.

Articolul 352 din Codul Penal se referă la „Zădărnicirea combaterii bolilor”: ” (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

 

 

 

sursa: www.stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.