Luni, 17 mai, în jurul orelor 22:05, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Voitinel din comuna Voitinel, autoturismul înmatriculat în Bulgaria, condus de un localnic.

Acesta a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului, printre care certificatul care atestă inspecția tehnică periodică emis de autoritățile bulgare cu o perioadă de valabilitate din 17.12.2020-17.12.2021.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea documentului prezentat, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Voitinel nu are inspecția tehnică periodică valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, fiind luată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.