Prim procurorul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 14.04.2020 Secţia Urbană de Poliţie Burdujeni a fost sesizată de către personalul medical de serviciu din cadrul Secţiei Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava despre faptul că o persoană din municipiul Suceava, diagnosticată pozitiv cu COVID 19, s-a externat la cerere, aceasta semnând o declaraţie pe proprie răspundere din conţinutul căreia rezultă faptul că se va autoizola la adresa de domiciliu.

În cauza aflată  în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 din Codul penal.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.