Fără să își cumpere drum public, însă cu o mare doză de tupeu, mai mulți apropiați din familia fostului  primar PNL al comunei Slatina, Ilie Gherman, au blocat  în urmă cu mai bine de o lună drumul din localitate și au fost protagoniștii unui scandal cu topoare și înjurături.

Dornici să aplice o regulă a junglei și sfidând orice altă lege de care orice om normal ar trebui să țină cont, aceștia au ajuns ca astăzi să fie inculpați în dosarul penal ce se află pe rol la Judecătoria Fălticeni.

Potrivit portal.just.ro, Ilie Petru Gherman, Petru Gherman și Ilie Gherman Ionuț  sunt inculpați în dosarul penal deschis pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice (art.339 NCP).

De altfel, nu este primul dosar penal al fostului primar de la Slatina, după alegerile din 2016 acesta fiind trimis în judecată pentru că a mutat din pix 11 persoane din Valea Moldovei la Slatina, pentru a-l putea vota la alegerile locale.

În acest dosar, Ilie Gherman este judecat de magistraţii de la Botoşani, după ce Judecătoria Fălticeni şi-a declinat competenţa. Totodată, Ilie Gherman are deja o condamnare la 2 ani de închisoare, suspendată sub supraveghere, pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de refuzul edilului de a demara procedurile pentru plata lefurilor a 59 de profesori.

 

În anul 2019 încă se aplică  legea junglei

 

Vă reamintim că țintele scandalului de atunci de la Slatina au fost  fost Ştefan Gherman, fratele actualului primar, şi Vasile Pîrlac, amândoi antreprenori locali. Cei doi se deplasau cu maşinile prin zonă, alături de membri ai familiilor lor, iar drumul le-a fost blocat în faţa casei fostului primar.

Deși în ziua respectivă fostul primar a pozat în cel care dorește să aplaneze scandalul este lesne de înțeles că fiul său și verișorii acestuia n-au acționat fără ordinul său.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.