În ultima perioadă s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de produse accizabile de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

La data de 03 septembrie, în jurul orei 21.50, polițiști din cadrul Posturilor de poliție Ulma și Brodina, în timp ce executau serviciul pe DJ 209G, pe raza comunelor Brodina – Ulma, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, însă conducătorul acestuia nu a oprit, mărind viteza de deplasare.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, ocazie cu care din cauza vitezei de deplasare și a carosabilului cu pietriș, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat, a acroșat un butuc de lemn aflat în afara părții carosabile și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului, după care a ieșit din mașină și a fugit prin vegetația din apropiere, nereușindu-se prinderea acestuia.

În urma verificării interiorului autoturismului, au fost identificate 8.990 pachete țigarete cu timbru fiscal emis de Republica Ucraina, în valoare de aproximativ 90 de mii de lei.

Țigările provenite din contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 4 mii de euro a fost indisponibilizat, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorului.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.