La data de 23.01.2018, în continuarea cercetărilor privind o infracțiune de braconaj comisă la 22.01.2018, pe raza orașului Broșteni, când, polițiștii au oprit pe raza comunei Crucea, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din județul Neamț, în care se afla un bărbat de 44 de ani și soția acestuia de 35 de ani, din aceeași localitate și în care, a fost identificată o armă de vânătoare cu lunetă și cantitatea de aproximativ 20 de kg de carne de vânat, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, deplasați la fața locului, au stabilit faptul că, în cauză, s-au comis infracțiunile de „braconaj”, „uz  de armă  fără drept”, „nerespectarea regimului armelor și  munițiilor” și „complicitate la infracțiunea de braconaj”.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, cu ocazia verificării autoturismului, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma de vânătoare, mai multe cartușe, cantitatea de carne și alte articole și obiecte, toate aparținând bărbatului de 44 de ani.

Totodată, cu ocazia deplasării în teren și a scotocirii  zonei situate pe fondul  cinegetic Chiril,  polițiștii au identificat două  schelete ale unor  ciute, un rucsac și un sac de rafie, în interiorul  cărora se afla circa 50 kg de carne, posibil vânat.

În cauză  s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de bărbatul de 44 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de  „braconaj”, „uz  de armă  fără drept” și „nerespectarea regimului armelor și  munițiilor”, iar față de soția sa de 35 de ani pentru  comiterea infracțiunii de „complicitate la braconaj”.

Suspectul  a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar  pe o perioadă de 60 de zile.

Cantitatea de carne (țesut, organe și piele) a fost lăsată în custodia organelor silvice până la definitivarea cercetărilor, valoarea prejudiciului urmând să fie stabilită de către Direcția Silvică Suceava.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.