Poliţiştii au continuat activităţile de control în cadrul acţiunii ,,Foc de Artificii” şi au confiscat alte 480 de articole pirotehnice, după ce, cu doar o zi în urmă fuseseră confiscate alte peste 6000 de astfel de materiale.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, 7 decembrie, în cadrul acțiunii „Foc de Artificii 2017/2018” polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Serviciului Ordine Publică – I.P.J. Suceava, s-au deplasat în piaţa agroalimentară din cartierul George Enescu ( Piaţa Mică ) din municipiul Suceava unde, au surprins în flagrant pe o femeie de 57 de ani, din mun. Suceava, în timp ce oferea spre vânzare, fără autorizaţie, 480 de articole pirotehnice, din clasa pirotehnică I, articole ce au fost ridicate în vederea confiscării.

 S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Chiar dacă în ultimii ani  s-a înregistrat  o scădere a cazurilor persoanelor rănite în urma folosirii  necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, ca urmare a  măsurilor dispuse  pentru prevenirea şi  sancţionarea faptelor pe această  linie, din păcate, nu toate persoanele înţeleg  să respecte legea, punând în  pericol  real atât integritatea corporală a propriilor  persoane cât şi  a celor din jurul lor. Din nefericire, de cele mai multe ori victimele manipulării  necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt  din rândul copiilor, fiind situaţii în care au ajuns cu răni mai uşoare sau mai grave la unităţile spitaliceşti, de la arsuri  până  la pierderea unor simţuri sau  organe, sens în care poliţia suceveană trage un semnal de alarmă  şi  recomandă părinţilor  supravegherea  atentă a  copiilor şi conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.