I.P.J. Suceava a fost sesizat luni, 13 octombrie, la ora 10.51, despre faptul că pe raza comunei Izvoarele Sucevei, din locul denumit „Danileni”, un localnic de 65 de ani taie și sustrage ilegal arbori, de pe terenul său.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii şi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Breaza, ocazie cu care a fost oprită în trafic autoutilitara condusă de un bărbat de 50 ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta către un bărbat din comuna Breaza 13,37 m.c. material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/ 2010, cu suma de o mie de lei, iar cantitatea de 13,37 m.c., lemn de esenţă răşinoase, în valoare de 2.674 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor, pe terenul denumit „Danileni”, proprietatea bărbatului de 65 ani din comuna Izvoarele Sucevei, echipele mixte polițiști-lucrători silvici au identificat 16 cioate esenţă răşinoase, nemarcate, tăiate fără drept de proprietar, în perioada 10 – 13 octombrie.

Cioatele au fost inventariate de lucrătorii silvici, stabilindu-se cantitatea de 18,45 m.c. și un prejudiciu de aproximativ 4 mii de lei, din care, anterior au fost confiscați 13,37 m.c., iar restul de 5,08 mc a fost comercializat la o persoană necunoscută.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 65 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere de arbori fără drept, urmând să se dispună procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.