Miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 12:00, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Solca, a sesizat postul de poliţie Cacica despre faptul că, într-o pădure de pe raza satului Pîrteștii de Sus, a identificat zece cioate nemarcate, care provin de la arbori din specia brad proaspăt tăiați.

Polițiștii deplasați la locul faptei au demarat cercetările și au reușit identificarea autorului faptei, ca fiind un bărbat de 39 de ani, din comuna Cacica. Acesta la solicitarea unui consătean, proprietar al unei suprafețe de pădure din acest loc, a tăiat fără drept cei zece arbori din specia brad, nemarcați.

În timpul investigațiilor s-a mai descoperit și faptul că o parte din materialul lemnos tăiat și sustras ilegal, respectiv cantitatea de 3,21 m.c. lemn de lucru, se afla la  o societate comercială cu punct de lucru în comuna Cacica,  fiind lăsată în custodia administratorului firmei până la soluționarea dosarului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, care va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.