Luni, 29 iulie, în jurul orei 00.13, polițiștii Poliției orașului Salcea, au fost sesizați telefonic de către un bărbat din localitatea Văratec, orașul Salcea, cu privire la faptul că a observat autoturismul marca Opel, care se deplasa sinuos pe D.N. 29 de pe raza localității Plopeni, orașul Salcea, direcția de deplasare Suceava-Botoșani și care la un moment dat a părăsit partea carosabilă, iar de la volanul autoturismului în cauză a coborât o persoană de sex masculin care părea că se află sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma deplasării la fața locului, în jurul orei 00:25, pe raza loc. Plopeni, oraș Salcea, la km 7+300m a DN 29, pe acostamentul părții carosabile, a fost identificat autoturismul marca Opel care prezenta avarii la ambele roți de pe partea dreaptă. Pe marginea părții carosabile a fost identificat M.A. de 21 ani, din comuna Vlădeni, județul Botoșani, care a declarat faptul că autoturismul în cauză îi aparține și că l-a condus.

Din primele cercetări s-a stabilit că la 28 iulie 2019, în jurul orei 00:13, M.A. a condus autoturismul în cauză pe D.N. 29, pe raza localității Plopeni, oraș Salcea, direcția de deplasare Suceava-Botoșani, iar la un moment dat a făcut explozie la roata dreaptă față, a pierdut controlul volanului, a trecut peste un cap de pod și a oprit autoturismul pe acostamentul părții carosabile.

Întrucât M.A. emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date s-a stabilit că M.A. nu  figurează în baza de date ca fiind posesor de permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.