Duminică, 7 februarie 2016, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe raza comunei Arbore, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din localitate, care a fost înregistrat cu aparatul radar, în timp ce rula cu viteza de 74 km/h, în zonă cu limita de viteză de 50 km/h.

Polițiștii au efectuat cercetări în bazele de date și au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Soția acestuia, o femeie de 41 de ani, pasager în autoturism, deși știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere, i-a încredințat mașina pentru a o conduce pe drumurile publice.
Bărbatul de 45 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce nu deține permis de conducere”, iar soției acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.