Duminică, 10 mai, în jurul orelor 16:00, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală  Vama a oprit pentru control  pe strada Topliței din comuna Vama, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani, care se deplasa suspect de încet.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are I.T.P expirat şi nu deţine nici poliţă R.C.A. 

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G 195/2002 pentru lipsă I.T.P. și conform Legii 132/2017 pentru lipsă R.C.A., iar ca şi măsură complementară  i s-au reţinut, atât plăcuţele cu numărul de înmatriculare, cât şi certificatul de înmatriculare.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.