În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile s-a dispus intensificarea acţiunilor de control şi exploatare a informaţiilor deţinute cu privire la transportul, depozitarea şi comercializarea de ţigarete de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipe cu participarea poliţiştilor rutieri, luptătorilor S.A.S. dar şi a celor din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, acţiunile fiind organizate la nivelul întregului judeţ.

Astfel, la data de 04.06.2015 ora 20.40, pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani, din județul Iași.
În urma verificării autovehiculului, polițiștii au identificat ascunse în locașul destinat roții de rezervă și sub capitonajul plafonierei, 1.454 pachete de țigarete cu și fără banderole fiscale ucrainene.
Țigările în valoare de 14.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Tot la aceeaşi dată în jurul orelor 20.30, pe DN 2, în afara comunei Pătrăuţi, polițiștii au oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava.
În urma verificării interiorului autoturismului, polițiștii au identificat în mai multe sacoșe 344 pachete de țigarete cu timbru de Ucraina, despre care conducătorul auto a declarat că aparţin unei femei, de 27 de ani, din municipiul Suceava, pe care a luat-o la ocazie din oraşul Siret şi nu cunoştea conţinutul acestora.
Țigările în valoare de aproximativ 2.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii de 27 de ani i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată la data de 04.06.2015, ora 06.00, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Gura Humorului într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza comunei Cacica, la domiciliile a cinci persoane, ocazie cu care, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 53,5 litri de băuturi alcoolice spirtoase de diferite tipuri, fără etichete şi banderole fiscale și 12 pachete ţigarete fără documente de proveniență.
Cercetările continuă faţă de un bărbat de 27 de ani şi unul de 51 de ani, ambii din localitate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.