În urma unor acțiuni desfășurate de polițiștii suceveni, au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă, trei vehicule au fost indisponibilizate şi peste 13 mii de pachete de țigări au fost confiscate.

În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile s-a dispus intensificarea acţiunilor de control şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul, depozitarea şi comercializarea de ţigarete de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipe cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică, acţiunile fiind organizate la nivelul întregului judeţ.

Rezultatele nu au întârziat să apară, fiind întocmite trei dosare penale pentru contrabandă. S-au indisponibilizat trei autoturisme şi au fost confiscate peste 260.000 ţigarete de contrabandă (13.170 pachete ţigări), în valoare de peste 131.000 lei.

La data de 09.05.2014, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a identificat, pe raza de competență, două autoturisme abandonate în curtea unui imobil nelocuit.

În urma verificării interioarelor celor două autoturisme, polițiștii au identificat 12.000 pachete de țigări, în valoare de 120.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele în valoare de aproximativ 3.000 euro au fost indisponibilizate la sediul poliției.

Proprietara imobilului unde au fost identificate cele două autoturisme a precizat polițiștilor faptul că nu cunoaște împrejurările în care acestea au ajuns în curtea respectivului imobil.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Ulterior, la data de 10.05.2014, ora 23.30, pe raza comunei Calafindeşti, polițiștii au oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Șerbăuți. Procedând la controlul autoturismului, în interior au fost identificate 180 pachete țigări, fără documente de proveniență. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 1.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot la data de 10.05.2014, ora 18.20, pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, un tânăr de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un localnic de 53 de ani, care se deplasa pe o bicicletă, în același sens de mers și a efectuat virajul la stânga, fără să se asigure. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, din comuna Straja.

Cu ocazia cercetării la fața locului, pe o cale de acces, polițiștii au identificat două colete, ce conțineau 990 pachete de țigări și care au fost așezate în acel loc de conducătorul auto, imediat după producerea accidentului. Țigările în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă” și „vătămare corporală din culpă”.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.