Joi, 14 martie, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune în sistem integrat pe raza de competență, pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră și prevenirea infracțiunilor silvice la care au fost angrenați polițiști din cadrul subunităţii, ai Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei și  ai Serviciului Rutier Suceava, reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și ai Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. Au fost legitimate 117 persoane, fiind controlate 78 de autovehicule și verificate două instalații de debitat material lemnos. Polițiștii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 75 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 35.615 lei, din care 62 la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.963 lei, constând în 29,33 m.c. lemn de lucru. Au mai fost reținute 4 permise de conducere și retrase 2  certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei împreună cu specialiștii Ocolului Silvic Dorna Candrenilor s-au sesizat din oficiu despre faptul că, din pădurea situată pe raza comunei Poiana Stampei, s-au tăiat și sustras mai mulți arbori de esență rășinoase, în volum de 9,059 m.c. și o valoare 2.068 lei. Cu ocazia cercetărilor a fost identificată la fața locului și confiscată cantitatea de 1,58 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 173 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, suspect de comiterea faptei fiind un localnic de 61 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

 

Pe de altă parte, polițiștii Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, împreună cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială din comuna Ciocănești, care are ca obiect de activitate prelucrarea şi debitarea materialului lemnos, ocazie cu care s-a constatat faptul că, firma nu a deținut cantitatea de 12,50 m.c. material lemnos rotund de esență rășinoase, ce apare ca diferență între stocul scriptic și cel faptic. În cauză s-a dispus sancționarea societății comerciale pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea valorică a cantității de 12,50 m.c. material lemnos în valoare de 2.389 lei.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vatra Dornei au reușit identificarea autorului furtului din locuință comis în perioada 06-08.03.2019,  în dauna unui bărbat de 72 de ani din comuna Crucea, când, profitând de lipsa de domiciliu a proprietarului, persoane necunoscute au sustras din imobil suma de 1.100 lei, acesta fiind un minor de 15 ani, din aceeași localitate, care a cheltuit banii la jocuri mecanice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.