Joi, 21 februarie, în jurul orei 14.00, Secţia 8 Poliţie Rurală Adâncata a fost sesizată că mai multe persoane necunoscute au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori din pădurea Cantonului Silvic 12 Hănțești, aparținând fondului forestier privat din comuna Hănțești.

Din primele cercetări, polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au stabilit că, în perioada 16 -21 februarie 2019, persoane necunoscute au tăiat ilegal și sustras 21 de arbori din speciile carpen, stejar și salcâm, cu un volum de 16,30 m.c. și o valoare de 6.996 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

Tot în cursul zilei de joi, polițiștii Postului de poliție Poiana Stampei s-au autosesizat despre faptul că, de pe terenul cu vegetație forestieră din zona „Turbărie” aparținând administrației locale, s-au tăiat și sustras mai mulți arbori din specia rășinoase.

Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului au identificat 15 arbori din specia rășinoase tăiați fără drept de pe picior, în volum de 8,208 m.c. și o valoare a pagubei de 1.919 lei fără TVA.

Totodată, la fața locului a fost identificat autorul faptei un localnic de 56 de ani, de la care a fost confiscată cantitatea de 6,31 m.c. lemn rotund de esență rășinoase în valoare de 1.034 lei fără TVA, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.