Director medical al Spitalului Județean Suceava, Doina Elena Ganea, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că două asistente și o infirmieră au fost amendate, de o echipă nominalizată de Ministerul Sănătății, pe motiv că „au greșit la procedura de spălare pe mâini”, fără a comunica secția de care aparțin.

„A avut loc o inspecție la nivelul spitalului, pe probleme de curățenie și de dezinfecție, care a început cu nivelul 9 al spitalului și s-a încheiat cu secțiile din sistemul pavilionar – Spitalul Vechi și Spitalul de Psihiatrie”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Suceava

Doina Elena Ganea a precizat că echipa nominalizată de Ministerul Sănătății a fost impresionată de modul în care arată Spitalul Județean și a confirmat că puține spitale din țară au asemenea infrastructură și dotare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a anunțat că, în secțiile Neonatologie și Obstetrică-Ginecologie se vor monta filtre speciale de apă sterilă, în special în zonele de înfășare și de preparare a hranei, zone cu risc crescut, care ar putea provoca sau propaga anumite infecții.

De asemenea s-a hotărât ca, lunar să se facă spălarea întregii instalații de apă a spitalului, pentru a nu persista microbi la coturi sau la robineți.

„Ca orice consumator, noi primim apa de la rețea, și o primim așa cum vine. Pentru anumite zone ale spitalului sunt nevoi diferite, așa că se vor monta aceste filtre pentru a preveni orice problemă care ar putea să apară”, a declarat Mihai Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.