În ședința de Consilliu Local s-a discutat despre posibilitatea de scutire de la plata imozitelor locale a două asociații care desfășoară activități sociale, non profit.

Asociațiile „Blijdorp” și „O nouă Viață” vor fi scutite de la plata impozitelor locale sursa autistictraining.euDin cauza unor modificări la Codul Fiscal, asociațiile sunt obligate să plătească impozite și taxe  la bugetele locale, întocmai ca și agenții economici. Principalul lor susținător a fost primarul Ion Lungu care a și inițiat proiectul.

„Așa cum știți, s-a modificat Codul Fiscal și aceste societăți de protecția copilului, „Blijdorp” și „O nouă Viață”,  trebuie să plătească taxe și impozite la primărie. Ca atare, am intrat cu acest proiect de hotărâre prin care aceste două asociații să fie scutite de la plata taxelor și impozitelor locale”, afirmă primarul.

Comisiile Consiliului Local au dat undă verde proiectului și acesta a fost votat favorabil, astfel că cele două asociații care au grijă de copiii cu dizabilități sau care au un destin neiertător, vor fi scutite anul acesta de la plata impozitelor și taxelor locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.