La ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta se va discuta, printre altele, și posibilitatea de acordare către două unități de cult din oraș a unor sume de câte 50.000 de lei.

În primul caz este vorba despre Biserica Penticostală Betel, din Ițcani, biserică ce a solicitat primăriei sprijin pentru efectuarea unor reparații la instalațiile clădirii gazdă. Cu acești bani unitatea religioasă dorește să repare zidurile clădirii, precum și instalațiile electrice și sanitare. Pentru acestea nu există deocamdată bani în casieria bisericii, drept pentru care unitatea de cult s-a îndreptat către primărie. Reamintim că unitățile de cult au devenit de anul acesta responsabilitatea primăriilor și nu a Guvernului. Biserica a mai primit în 2011 suma de 20.000 de lei de la primărie, însă anul acesta se pare că va primi mai puțin de jumătate din suma 113.000 de lei pe care a solicitat-o. Dacă administrația locală va fi de acord, biserica va primi un ajutor de 50.000 de lei, sumă pe care primăria o poate oferi deocamdată.

Cea de-a doua solicitare vine din partea administrației bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena de pe strada Zamcei, care are nevoie de aproximativ 60.000 de lei pentru a finaliza lucrările de alimentare cu gaze naturale și apă potabilă, și lucrările la instalațiile sanitare și termice. După ce acum 3 ani a mai primit de la primărie încă 20.000 de lei, anul acesta se pare că va primi 50.000 de lei din cei 60.000 de lei solicitați.

Rămâne de văzut ce vor hotărî consilierii locali și ce se va întâmpla cu cele două unități de cult sucevene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.