Scriitoarea Angela Furtună, membră a Uniunii Scriitorilor din România, va lansa și în acest an două volume la Livre Paris, cel mai mare salon internațional de carte din Franța, care va avea loc la Paris în intervalul 16-19 martie, Porte de Versailles. Salonul găzduiește 1200 de expozanți, din 45 de țări. În cadrul evenimentul vor și susținute 800 de conferințe iar 3.000 de autori vor oferi autografe. Țara invitată de onoare din acest an la salon este Rusia.

 

Evenimentele românești sunt organizate de Editura Vinea (Director Nicolae Tzone), alături de alte prestigioase edituri românești, toate găzduite de standul Institutului Cultural Român (la Salon, harta indicativ I-G85).

 

Volumele prezentate de scriitoarea suceveană Angela Furtună vor fi La Ville Blanche, o traducere de Constantin Frosin, în seria „Bucarest-Paris, huit livres de poésie pour la France”, Editura Vinea, Colecția Vinea Internațional, 2017, și Pursânge astral, Editura Vinea, București, 2017 (cu o copertă și șapte fotografii de Raluca Arhire).

La ediția 2017 a târgului Livre Paris, scriitoarea Angela Furtună a lansat volumul Elegiile de la Stalingrad, Editura Vinea, București, 2017, cu o copertă și grafică semnată de Maestrul Devis Grebu. În anii anteriori, scriitoarea suceveană a mai fost prezentă la Salonul Internațional de la Paris cu volumul I al cercetării Monica Lovinescu.Est-etica.Geneze, Editura Vinea, sub egida Bibliotecii Bucovinei, București, 2012 (cu două desene de Devis Grebu și fotografii de Dinu Lazăr, Premiul Convorbiri Literare pentru Eseu pe anul 2012), precum și Misterele de la Ilisos, Vinea, București, 2015.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.